Zeeltronic map switch

Dodgy Kips motor? CDI? battery? diode? reg/rect? its all gobbledygook to me but some people understand it ask tham a question here
Post Reply
Coose
Heavy Smoker
Posts: 121
Joined: Sun Apr 07, 2019 6:26 pm
Location: Not far from York

Zeeltronic map switch

Post by Coose » Sat Jul 04, 2020 2:38 pm

I've had a search about and can't find an answer to this question.

I've finally just ordered a Zeeltronic ignition for my KR-1 and was wondering if anyone knows which curve is selected when the map switch input is grounded? I'm still using the standard left-hand switchgear for the choke lever and horn button and am going to wire the High/Low switch to the map input on the ignition, mainly because I can. 8)

Thanks in advance.

mellorp
Heavy Smoker
Posts: 411
Joined: Fri Sep 19, 2014 6:44 pm
Location: South Manchester

Re: Zeeltronic map switch

Post by mellorp » Sat Jul 04, 2020 5:10 pm

It uses the other map !!!!!

Coose
Heavy Smoker
Posts: 121
Joined: Sun Apr 07, 2019 6:26 pm
Location: Not far from York

Re: Zeeltronic map switch

Post by Coose » Sat Jul 04, 2020 5:20 pm

It does that, Phil, but I was trying to work out which is used when it's grounded. I think it's map 2 but I was looking for confirmation.

User avatar
500bernie
Avgas Sniffer
Posts: 3333
Joined: Mon Aug 02, 2010 10:22 am
Location: Teesside

Re: Zeeltronic map switch

Post by 500bernie » Tue Jul 07, 2020 5:53 am

Drop Borut an email, I thought it just flipped from Map 1 to Map 2 and visa versa every time you operated the switch (momentarily grounding the circuit).
Firecracker Red and Grey C3 300

Coose
Heavy Smoker
Posts: 121
Joined: Sun Apr 07, 2019 6:26 pm
Location: Not far from York

Re: Zeeltronic map switch

Post by Coose » Tue Jul 07, 2020 6:49 am

500bernie wrote:
Tue Jul 07, 2020 5:53 am
Drop Borut an email, I thought it just flipped from Map 1 to Map 2 and visa versa every time you operated the switch (momentarily grounding the circuit).
The problem there Bernie is that you'd never know which map you're using.

I was hoping to find the answer somewhere, although one if the KH sites inferred that ground the input switches to map 2. I'll drop him an email as you say just to make sure.

mellorp
Heavy Smoker
Posts: 411
Joined: Fri Sep 19, 2014 6:44 pm
Location: South Manchester

Re: Zeeltronic map switch

Post by mellorp » Tue Jul 07, 2020 7:07 am

Coose wrote:
Sat Jul 04, 2020 5:20 pm
It does that, Phil, but I was trying to work out which is used when it's grounded. I think it's map 2 but I was looking for confirmation.
Yes it's Map 2. No connection uses Map1. When you add the earth to the switch it uses Map 2 but only if you tell it there is a map switch attached, otherwise it will always default to Map 1 regardless of the switch being grounded

Coose
Heavy Smoker
Posts: 121
Joined: Sun Apr 07, 2019 6:26 pm
Location: Not far from York

Re: Zeeltronic map switch

Post by Coose » Tue Jul 07, 2020 10:20 am

mellorp wrote:
Tue Jul 07, 2020 7:07 am
Coose wrote:
Sat Jul 04, 2020 5:20 pm
It does that, Phil, but I was trying to work out which is used when it's grounded. I think it's map 2 but I was looking for confirmation.
Yes it's Map 2. No connection uses Map1. When you add the earth to the switch it uses Map 2 but only if you tell it there is a map switch attached, otherwise it will always default to Map 1 regardless of the switch being grounded
Thanks Phil, you're 100% correct. I emailed Borut this morning and he has confirmed also. 8)
At least it means that the cable I have on order will be the right colour (red/yellow from the switchgear). :lol:

Post Reply